Anul 2011 – Ganduri despre munte si prieteni – ultima parte

9
3834

Prima parte a anului comparativ cu cea de a doua a fost niţel mai săracă în ture, asta poate şi datorită faptului că sezonul rece nu este chiar pentru oricine. Oricum ideea este de a  prezenta doar turele propuse pe grup şi la întâlnirile săptămânale ale MecanTuriştilor, pentru că ture individuale au fost şi ele destule.

Despre ceea ce a  fost în prima parte a anului puteţi urmări acest jurnal:

http://www.mecanturist.ro/2011/12/24/anul-2011-ganduri-despre-munte-si-prieteni-prima-parte/

Revenind la oile noastre în continuare voi prezenta realizările din al doilea semestru.

 

19.  2011.06.05-04 Remarcare în Podu Calului

Participanţi – Alex Grigoraş, Cătălina şi Cătălin Florescu, Doina şi Dan Popa, Cristi Petre, familia Munteanu, Lucian Bălănică, Marin Baltă, Adriana şi Gigi Cepoiu, Horia Axinte, Dorin Radu şi alţi prieteni din Galaţi dar şi membri carpati.org împreună cu jandarmii din partea jandarmeriei Buzău.

În sfârşit! După turele de orientare în traseu în care ne-am rătăcit de fiecare dată, iată că am ajuns şi la ziua cea mare în care aveam să facem marea remarcare. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Montană Carpaţi în colaborare cu jandarmeria Buzău. S-a marcat traseul de creastă al munţilor Podu Calului cât şi traseul ce porneşte din Gura Teghii până în vârful Podu Calului. Aici Horia şi-a arătat clasa de mare bucătar, deja mi se face foame când mă gândesc la acel ceaun cu fasole şi cârnaţi, dar mai ales la vinul pus la rece după ce la luat viitura. Offf ce chin, ce durere, ce  amărăciune…

Despre această acţiune mai multe detalii puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/muntii_podu_calului_-_despre_actiunea_de_remarcare/2382/

 

20.  2011.06.19-17 Munţii Vrancei – Tehnici de dezorganizare

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Marin Baltă, Costel Ceapchi, Cătălin Florescu, Lucian Bălănică. Florin Vestale, Ana Maria Braşoveanu, Marius Ciobanu, Radu Săftoiu, Lucia şi Dumitru Stoica şi mulţi alţi participanţi

În cadrul Asociaţiei Montane Carpaţi am fost de acord să suţinem actiunea de remarcare foarte amplă din munţii Vrancei organizată de Parcul Putna-Vrancea. Noi gălăţenii am ajuns într-o zi de vineri la oră deja înaintată şi ne-am întins la vorbă până după orele unu ale dimineţii. La ora 3 începeam să strângem corturile înainte de a cânta cocoşul. Acţiunea de partea noastră a fost un calvar neexistând un coodornator. Aş vrea să spun că şi-a bătut joc cineva de noi dar nu am pe cine da vina pentru că dintre organizatori nu era nici unul cu noi. Sâmbătă seara dacă am fi fost în vreun sat ne-am fi făcut de ruşine că nici gâinile nu s-au dus la culcare faţă de ora la care noi eram deja la somn. Ne-a rupt oboseala. Duminica la ieşire din traseu a fost un alt scandal. Acum numai contează, ce a fost a fost.

 

21.  2011.06.26-25-24 Buila şi Cozia – Fuga de ploaie

Participanţi – Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Lucian Bălănică, Doina şi Dan Popa.

Nu aveam stare de a sta acasă chiar dacă vremea se anunţa cu precipitaţii din greu. Am ales cea mai puţin expusă zonă şi am făcut o tură pe cinste în Buila şi Cozia având baftă că ieşeam din traseu exact când se strica vremea. La cabana Cheia întâlnim un grup de bucureşteni puşi pe cântat la chitară. Am tras la somn la ore mici cu lozinca „ne trezim când ne trezim!”. Rămâne de pomină îndemnul: „Hai la polul nord! Nu, hai la polu’ sud că e mai cald!”

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/10/12/muntii-capatanii-vanturare-prin-buila/

 

22.  2011.07.10-07 Baia de soare de la Plaiul Foii până la Buşteni

Participanţi: Edi Munteanu, Lucian Cepoiu, Adriana Cepoiu, Gigi Cepoiu, Costel Ceapchi şi Bogdan Balaban

Tură „de catalog”, care are ca obiectiv parcurgerea crestei Carpaţilor Meridionali – Grupa Bucegi, cu intrare din Plaiul Foii şi coborâre în Buşteni, parcurgând masivele Piatra Craiului, Leaota şi Bucegi, pe parcursul a 4 zile. Uşor, uşor la anii pensionării ne-am putea mândri că am făcut creasta integrală a Carpaţilor.

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/10/06/dincolo-de-munti-peste-culmi-de-la-plaiul-foii-la-busteni/

http://www.carpati.org/jurnal/piatra_craiului_pe_cumpana_apelor_de_la_plaiul_foii_la_fundata/2564/

 

23.  2011.07.10-8 Munţii Vrancei – Ce nu te omoară te întăreşte

Participanţi – Alex Grigoraş, Marin Baltă, Ştefan Bako, Lucian Bălănică, Kya, Alois, Lucian Trufin, Marius Coviltir, Vasile Nucu, Ştefania Irescu, Laura Matei, Ioan Stoenică şi alţi participanţi membri carpati.org

De această dată aportul celui care s-a ocupat din partea parcului Putna Vrancea, a contat foarte mult. Am cărat şi de această dată stâlpi de fier şi saci cu ciment dar parcă de data aceasta au avut alt farmec. Ne-am făcut treaba ca la carte. Că doar de… de asta am fost şi plătiţi cu ziua…

 

24.  2011.07.31-23 Retezat, Vâlcan şi Mehedinţi – Plimbare în Paradis

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Adriana şi Gigi Cepoiu

Prima săptămână de concediu petrecută departe Galaţi. Mi-e greu să pot scrie în doar câteva cuvinte despre tot ce m-a impresionat. Am făcut în fiecare zi câte ceva iar când vremea nu a permis ne-am adăpostit sub pământ. Ne-am plimbat prin Paradis în acele locuri. La una din ture am unit echipa cu cea venită din peşterile Apusenilor. În rest ar trebui să menţionez că prin acele meleaguri afânarii nu au nici o treabă cu prognoza vremii iar câinii sunt foarte ciudaţi pentru că nu se feresc deloc de maşini, mai ai puţin şi te dai jos să îi fugăreşti că să poţi trece mai departe.

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/muntii_valcan_creasta_oslei/2449/

http://www.carpati.org/jurnal/retezatul_mic_valea_soarbele/2456/

http://www.carpati.org/jurnal/retezatul_mic_piatra_iorgovanului/2465/

 

 

25.  2011.08.07-01 Cozia şi Cheile Nerei

Participanţi: Cătălina şi Cătălin Florescu, Simona şi Dorin Radu

Când vine vorba de concediu întotdeauna planurile de excursie sunt mult mai ample. O săptămână de zile merită o atenţie sporită pentru abordarea unei zonei ceva mai greu accesibile datorită distanţei mari de parcurs. Dar ce mai contează când avem ocazia de a ne bucura de locuri deosebite.

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/in_muntii_cozia_1-2_iulie_2011/2418/

http://www.carpati.org/jurnal/invita_539_ie_pe_dun%C4%83re/2443/

 

26.  2011.08.07.06 Munţii Siriu-Tătaru – Dezvoltarea continuă a abilităţilor de rătăcire

Participanţi – Alex Grigoraş, Ciprian, Doina şi Dan Popa, Ionuţ Sava, Edi Munteanu, Emilia şi Nelson împreună cu Florin Popescu, Radu Săftoiu şi Costi

Punerea în practică a cunoştintelor de rătăcire asimilate în Podu Calului are loc în Siriu. Iniţierea tinerilor ce s-au alăturat grupului nostru în tainele rătăcirii a fost împlinită prin noţiunile practice dobândite într-o tură de pomină. Culmea este că la toţi le-a plăcut, drept dovadă că de atunci am mai făcut destule ture împreună. Hmmm, pesemne că focul de tabără în mijlocul drumului şi corturile puse la îngrămădeală pe o porţiune liberă de teren din pădure i-a atras.

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/10/13/muntii-siriu-trenduri-montane/

 

27.  2011.08.15-14-13 Munţii Făgăraş – Sus, sus tot mai sus!

Participanţi – Alex Grigoraş, Lucian Bălănică, Anca Dabija, Edi Munteanu, Ionuţ Sava, Doina şi Dan Popa

Prindem 3 zile curate pe creasta Făgăraşului. Dormim la refugiile noi puse. Într-una din nopţi lângă noi se aude hâţa hâţa. Dan adoarme dezamăgit de situaţie. Nici unul dintre băieţii lui din tură nu avea vreun rol în această poveste. Lecţie de sprijin social: la munte unde este drum asfaltat este şi mai puţin bun simţ. Mulţumim lui Senty pentru sprijinul oferit  de a ne recupera maşina, altfel dormeam la Bâlea.

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/11/26/magia-fagarasului-1-urcand-pe-valea-sambetei/

http://www.mecanturist.ro/2011/12/07/magia-fagarasului-2-duminica-la-intamplare/

 

28.  2011.08.15-14-13 De la Predeal la Cheia peste munţii Neamţu şi Grohotiş

Participanţi: Adriana şi Gigi Cepoiu, Florin Bălineanu, Cătălina şi Cătălin Florescu, Kya şi Alois

Iniţial în această perioadă erau propuse două  ture în Călimani şi Giumalău însă cum în nordul ţării se anunţa ploaie fiecare echipă a trebuit să se reorienteze. Şi bine a făcut.

Despre cum s-au desfăşurat evenimentele puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/de_la_predeal_la_cheia_peste_muntii_neamtu_si_grohotis/2469/

 

29.  2011.08.21-20 Marea Neagră – Plaja de la Costineşti

Participanţi: Alex Grigoraş, Lucian Bălănică, Doina şi Dan Popa

Credeţi voi că noi suntem cumva vreo sectă cu o singură religie, care merge doar pe munte? Vă înşelaţi, ne place şi la mare.

 

30.  2011.08.25-21 Obcine – Pământ bucovinesc

Participanţi: Adriana şi Gigi Cepoiu

Reprezentanţii sudului Moldovei au pornit în delegaţie spre locurile din nordul ţării. Tărâmuri deosebit de pitoreşti, domoale şi mute faţă de zarva prahoveană, Obcinele sunt locurile în care comunicarea se poartă deseori în limbile slave.

Despre aceste călătorii puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/obcina_mestecanisului_bobeica-muntele_hrobi-pasul_carlibaba/2507/

http://www.carpati.org/jurnal/obcina_feredeului_varful_veju_mare._pasul_pohonis-muntele_hreben_izvor/2505/

 

 

31.  2011.08.27 Munţii Ceahlău  – Muntele Credinţei

Participanţi: Emilia şi Nelson, Lucian Bălănică, Giulia Lazăr, Marin Baltă, Costel Ceapchi, Lucia şi Dumitru Stoica, Doina şi Dan Popa, Simona şi Dorin Radu.

Zilele toride de vară pentru răcorire se petrec la munte. Ceahlăul s-a dezvelit de secrete sub îndrumarea veteranilor iar noaptea sub clar de lună constelaţiile îşi pierd din mister sub oblăduirea lui Dorin, un pasionat al astrologiei.

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/09/01/muntele-credintei/

 

32.  2011.09.11-10-9 Munţii Vrancei –  Întâlnirea Carpaţi

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Cristi Petre, Florin Bălineanu, Cătălina şi Cătălin Florescu, Giulia, Horia Axinte, Viorel Gavriliuc, Lucian Bălănică, Costel Ceapchi, Marin Baltă, Doina şi Dan Popa, Kya şi Alois alături de membrii şi prietenii de pe Carpati.org

Ce poate fi mai frumos decât să te vezi cu prieteni dragi? Noi moldovenii suntem persoane sociabile. Ne place să petrecem frumos, să râdem şi să închinăm din când în când cu bucurie câte un păhar de răchie sau vin bun. Ne-am întâlnit cu prieteni dragi din colţurile ţării. Am stat la palavre şi chitară mult în orele dimineţii. Dar a meritat. Şi la mai mare !

 

33.  2011.09.19-18 Munţii Cindrel – Verde de smarald

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Bogdan Balaban, Costi şi doi amici din Sibiu

O tură faină şi inedită dar pe fugă. Anul acesta am făcut ceva ture deosebite unind Galaţiul şi Braşovul  ca parteneri de drumeţie.

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

 http://bogdanbalaban.ro/index.php?action=articole_full&id=226

 

34.  2011.09.19-24 Munţii Rodnei – La nord de Eden

Participanţi – Alex Grigoraş, Lucian Bălănică, Edi Muntenau, Florin Bălineanu şi Costel Ceapchi

România încă mai reprezintă paradisul munţilor sălbatici. Frumuseţea lor naturală nu poate fi umbrită de nici o altă frumuseţe artificială. Ne-a dat Dumnezeu bogăţie ori mai degrabă metaforic aş spune că trăim în grădina Domnului numită Eden. Pentru cât timp ? La cum merg lucrurile, deja am cam început să ne facem bagajele. Pe scurt, un moment vesel a fost în ultima seară de stat pe munte când 5 inşi stăteam în jurul focului şi râdeam cu poftă de parcă băusem fiecare câte un butoi de vin. În fapt, am făcut poştă o sticlă de doi litri pastilat cu energizante cu aromă de portocale. Tare mai este sucul ăsta!

 

35.  2011.10.7-8 Dobrogea – Prima idilă pe culmile Niculiţelului

Participanţi: Ana Maria Moise, Lucian Bălanică, Doina cu Dan Popa, Emilia cu Nelson, Lucian, Adriana şi Gigi Cepoiu, Florin Bălineanu, Cristi, Edi Munteanu, Ionuţ Sava, Andrei Raftopol, Marin Baltă

Începe sezonul turelor de toamnă în Dobrogea. Andrei conduce grupul pe culmile Niculiţelului. Se înfiripă prima idilă, majoritatea fiind pentru prima dată pe aceste meleaguri…

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.carpati.org/jurnal/16_prieteni_pe_potcoava_niculitelului/2538/

 

36.  2011.10.15 Dobrogea – Noţiuni de căţărare

Participanţi: Edi Munteanu, Horia Axinte, Viorel Gavriliuc, Ionuţ Sava, Marin Baltă, Costel Ceapchi, Giulia şi amica ei, Adi Petroiu, Ştefan Bako, Cătălina şi Cătălin Florescu, Doina şi Dan Popa

Horia îşi aduce aminte de tinereţe, despre zilele frumoase când se lua la trântă cu verticalele munţilor. Acum încearcă să le insipre şi altora din emoţiile ce le-ai putea avea când viaţa ta atârnă doar de un fir de aţă.

 

 

37.  2011.10.23 Munţii Breţcu – Jocul de-a baba oarba

Participanţi: Alex Grigoraş, Lucian Bălănică, Costel Ceapchi, Marin Baltă, Kya cu Alois, Doina şi Dan Popa, Ionuţ Sava, Edi Munteanu, Adi Petroiu, Ramona cu Bogdan Balaban, Costi, Emilia cu Nelson

Experienţa rătăcirii pe munte ar deveni o artă în lipsa echipamentului digital de ultimă generaţie. Ceaţa oferă muntelui un aer misterios. Înconjuraţi de pastelul culorilor de toamnă ne-am făcut cale din apropierea Pasului Muşat până în Pasul Oituz.

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

 http://www.mecanturist.ro/2011/11/10/muntii-bretcu-din-pasul-ojdula-pana-pasul-oituz/

 

38.  2011.10.30-29-28 Munţii Hăşmaş –Toamna prieteniilor

Participanţi – Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Ana Maria cu Lucian Bălănică, Doina şi Dan Popa, Adi Petroiu, Emilia si Nelson, Adriana şi Gigi Cepoiu, Lucia şi Dumitru Stoica, Alex Chicuş, Ionuţ Sava, Ştefan Bako, Vasile şi Ioan Croitor, Costel Ceapchi

Ce gaşcă! Ce reuniune! Ce frumuseţe!

Ne-am strâns din mai multe colţuri ale ţării pentru o tură de vis. Când vine vorba de a ne umezi gâtlejurile Ioan ne sare în ajutor întrebându-mă cam câtă pălincă să aducă: – Păi adă şi tu aşa cam de vreo zece kile, doar suntem oameni gospodari.Am dormit toţi grămadă şi am făcut zgomot atât ziua cât şi noaptea. Uneori te gândeşti că e mai bine să laşi omul ca să vorbească toată noaptea decât să te sforăie cu decibeli mai mulţi decât dacă ar fi vorbit. Dar nu contează. Ne bucurăm de tot ce e frumos şi de-ar fi aşa tot timpul tare bine ar mai fi, vorba ‘ceea: – Când ne‘o fi mai rău ca acuma să ne fie.

Despre această călătorie mai multe detalii puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/11/03/tura-de-vis/

http://www.mecanturist.ro/2011/11/21/19-prieteni-toamna-hasmasului/

 

39.  2011.11.06-05 Şirnea-Măgura – Toamnă dragă toamnă

Participanţi – Alex Grigoraş, Nelson, Ştefan Bako, Ana Maria şi Lucian Bălănică, Ingrid şi Andrei Banu, Costel Ceapchi, Lucian, Adriana şi Gigi Cepoiu, Doina şi Dan Popa,  Costi, Adi Petroiu, Lucia şi  Dumitru Stoica, Ioana, Ramona şi Bogdan Balaban, George Reuţ, Claudiu Stoianof şi alţii.

Toamnă, dragă toamnă… nu credeam că poţi să fii aşa frumoasă. Să-mi alini al meu suflet şi să-mi aşterni la picioare o parte din a ta inimă. Până nu demult te credeam de mult pierdută între pereţii reci ai betoanelor gri din ale noastre oraşe. Acum, în schimb, mă minunez de a ta splendoare şi îţi spun cât îmi eşti de dragă, toamnă.

Seara la pensiune nu este de uitat momentul când  Dan ne-a servit la masă cu piper şi ceva vin fiert peste el. Culmea este că el nu s-a atins de aşa ceva, otrava a dato la alţii să o bea.

 

40.  2011.11.12 Munţii Vrancei – Stagiul de pregătire în bălăurelă desfăşurat la Soveja

Participanţi: Alex Grigoraş, Ana Maria Moise, Lucian Bălănică, Edi Munteanu, Dan şi Doina Popa, Ionuţ Sava, Ionuţ Nedelea, Alex Chicuş împreună cu familia sa, George Reuţ, Costel Cepachi, Radu Clapa, Ingrid cu Andrei Banu şi domnul Vova.

Uraaa! Pentru anul viitor am reuşit calificarea la olimpiada de bălăurit prin pădure ce se va desfăşura la vară. A fost greu dar am reuşit. E meritul nostru, perseverenţa aduce cele mai notabile rezultate.

Domnul Vova experimentează pe spatele nostru noi zone ce nu le-a mai umblat. Ghidul nostru ne-a dus fix la ţintă într-o pădure tânără şi deasă de mesteacăn, iar de acolo să ne trăiască sfântul gugăl map că ne-a scos la timp din pădure înainte de a-mi lua bătaie că nu le-am dat pauză de masă la gaşcă.

Mai multe detalii despre această călătorie puteţi citi aici:

http://www.mecanturist.ro/2011/11/15/balaureala-prin-soveja/

 

41.  2011.11.19-20-21 Munţii Ciucului  – Muntele prieteniei

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Costel Ceapchi, Marin Baltă, Cătălin Ignat, Viorel Gavriliuc, Horia Axinte, Ştefan Bako, Ionuţ Sava, Alex Chicuş, George Reuţ, Adi Petroiu, Nelson, Ingrid, Andrei Banu, Lucia şi Dumitru Stoica, Cami şi Marius Florea, Dana Botezatu, Alex Popa, Alexandra Ghită, Costi şi Bogdan Balaban

Emblema turelor de grup este reprezentată de departe de tura făcută în munţii Ciucului atât prin atragerea prietenilor şi legarea unor bune relaţii de camaraderie dar şi prin liniştea oferită de acest munte. O parte din noi au fost din nou în cantonament privind  mersul pe nemarcate, dar important a fost că seara la pensiune nu ne mai dădeam nici unul duşi la somn. A fost o atmosferă, fără de ploaie în contradicţie cu textele de cu seară ale lui Horia, care nu poate fi descrisă în cuvinte ci rămâne în gândurile noastre şi expunerea lor s-ar putea face doar prin viu grai la o cană cu vin fiert, alături de prietenii de drumeţii. De fapt, la mai multe căni cu vin fiert…

Despre această călătorie puteţi citi mai multe aici:

http://bogdanbalaban.ro/index.php?action=articole_full&id=236

 

42.  2011.11.27 Dobrogea – Cerna-Echiştea

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Marin Baltă, George Reuţ, Kya, Alois, Ana Maria Moise, Lucian Bălănică,  Mircea, Radu Clapa, Valerică Rîmbu, Nicu Luncan, Doina şi Dan Popa, Ingrid şi Andrei Banu, Tiby, Ciprian Roşu, Florin Bălineanu, Nelson, Ştefan Bako, Cătălina şi Cătălin Florescu.

E timpul să ne mai retragem şi pe lângă casă. Avem pe lângă noi frumuseţile noastre. Nu trebuie să dăm în gât după alţi munţi îndepărtaţi când avem Măcinul lângă noi. Oricum atunci când nu există timp pentru ture în centrul ţării este bine venită plimbarea în Dobrogea că doar şi aici este ceaţă îndeajuns de multă ca să poţi pierde timpul pe coclauri în căutarea drumului cel bun. Mă întreb, oare dacă spun de la bun început despre o tură că scopul ei principal este de a ne rătăci, se bagă cineva?

Despre această călătorie puteţi citi mai multe aici:

http://apasifoc.wordpress.com/2011/11/28/bucuria-de-a-tremura-27-nov-2011/

http://www.mecanturist.ro/2011/12/10/final-de-noiembrie-pe-macin/

 

43.  2011.12.01-02-03-04 – 4 Zile de sărbătoare naţională

Participanti: Ana Maria Moise, Lucian Bălănică, Ingrid, Andrei Banu, George Reuţ alături de soţie, Adi Petroiu, Ana Maria Braşoveanu, Cătălin Ignat, Kya şi Alois.

Sub ritmuri de sărbătoare naţională, ne îndreptăm paşii spre centrul ţării, un loc în care uneori cuvântul românesc este o raritate.  Schimbările culturale nu ar trebui să ne afecteze prea mult. Muntele vorbeşte aceeaşi limbă universală, indiferent de locul lui. Ne-am bucurat de obiective frumoase precum Tinovul Mohos, Piatra Secuilor, lacul Sfânta Ana, cetatea Balvanyoş, grota Ucigaşă, grota Sulfuroasă sau cimitirul Păsărilor.

Despre această călătorie puteţi citi mai multe aici:

http://apasifoc.wordpress.com/2011/12/22/palinka-sa-fie-pentru-ca-gulas-am-gasit-deja/

 

44.  2011.12.11 Dobrogea – Creasta Pricopanului

Participanţi: Edi Munteanu, George Reuţ, Valerică Rîmbu, Mircea Topa, Ştefan Bako, Lucian Bălănică, Nicu Luncan, Cristi Zaharia, Cătălin Ignat, Ana Maria, Ioana Rîmbu, Valeria Zaharia, Alex Grigoraş, Ciprian Roşu, George, Dan Popa, Robert Munteanu, Marcel Toma,Doina  Popa, Luminiţa Munteanu, Iulian Horneţ, Mircea, Ingrid, Dragoş Petrescu, Radu Clapa, Andrei Banu, Alina, Florin  Bălinenau, Alex Bratu, Andrei Raftopol

Făgăraşul pitic a atras de această dată un număr de peste 31 de participanţi, mulţi dintre ei fiind la prima ieşire alături de vetereanii grupului. Sper să fi reprezentat o experienţă plăcută alături de noi iar când timpul va mai permite, să ne vedem şi altă dată. Până una alta de acum voi avea grijă să fac rezervare la bac, că dacă o ţinem aşa, la câte maşini ne strângem, sigur închiriem bacul numai pentru noi, iar ceea ce spun s-ar putea să nu fie vorbă în vânt.

Despre această călătorie puteţi citi aici:

http://raduclapa.blogspot.com/2011/12/creasta-pricopanului-in-sfarsit-munte.html

 

45.  2011.12.18 Dobrogea – Măcinul de sud

Participanţi: Alex Grigoraş, Ana Maria Moise, Lucian Bălănică, Doina Popa, Doina Popa, Andrei Raftopol, Florin Bălineanu, Andrei Banu, Edi Munteanu, Ştefan Bako şi George Reuţ

Amintirile sunt ca mâncărurile, unele mai bune alte mai puţin bune, evident după gust. Mergem azi la adunat de ingrediente pentru amintiri ca să avem mâine ce mânca, atunci când n’om mai putea urca după alte noi amintiri.

Cu mulţumiri pentru poze: Alex Grigoraş, Lucian Bălănică, Andrei Raftopol, Radu Clapa, Adi Petroiu, Cătălin Florescu, Gigi Cepoiu, Kya, Ioan Stoenică, Bogdan Balaban

 

Să nu creadă cineva că acestea ar fi toate turele făcute.  Mai sunt şi altele, numai că de la atâtea am mai găsit eu poze prin calculator. 😀

Turele ce le-am enumerat mai sus au fost prezentate ca propuneri la întâlnirea săptămânală a grupului MecanTurist sau pe lista virtuală de discuţii. Fiecare cum a avut timp la dispoziţie s-a lipit  de drum şi aşa cum spuneam la început unora dintre noi ne este mai uşor să ţinem minte weekendurile în care am stat acasă decât cele pe care le-am petrecut în călătorii.

Cred, că suntem ca o familie mai ales că sprijinul oferit de a călători şi a ne bucura de fiecare clipă de libertate oferită de natură a început să se propage şi în viaţa cotidiană, ceea ce nu este deloc de neglijat.

 

Acum la sfârşit de an mulţumim tuturor celor care s-au bucurat de drumeţiile făcute, celor care ajung la întălnirile noastre săptămânale, membrilor  listei de discuţii şi simpatizanţilor pentru susţinerea comună a scopului nostru şi anume cel de a petrece cât mai mult timp în natură fie că e vreme bună, rea în zi de vară, iarnă, primăvară ori toamnă.

Iar pentru la anul vă doresc sănătate, numai gânduri bune despre munte, familie şi prieteni. Pentru că avem nevoie de un echilibru în toate, să ne ajute Providenţa să avem împliniri pe toate planurile.

Şi dacă veni vorba de planuri, noi deja pregătim o nouă excursie.

Cine se bagă, mâna sus!!!

– povestea va continua la anul cu alte gânduri despre munte şi prieteni –

 

9 COMENTARII

  1. Si uite-asa se incheie un an, bogat in plimbari in aer liber si curat, innobilat de noi prietenii, cu seranta ca cel care vine sa fie mai bun si mai bogat in toate.
    La Multi Ani Tuturor!
    Inca o data, multumim Alex pentru stradania ta!

  2. Mos Alex sa ne traiesti
    Si multe ture sa fauresti
    Pe munti in pesteri si ape
    Sa ne tii mereu aproape
    Edo, Ceapchi si cu Doina
    Au pornit de mult uzina
    Si sa nu fii vreo data trist
    S-a format MecanTurist
    Anul nou care-o sa iasa
    Sa-ti aduca o mireasa
    Ca sa stai si tu pe-acasa

  3. La gura sobei tu ne tintuiesti
    Cu faine basme si povesti
    Cu calcare si megaliti,
    Poiene si versanti impaduriti,
    (Pan la noi nebalauriti)
    Cu soare, zambete,prietenie
    Culturale si corale, cin’ le mai stie…
    Dar Mosule ce tanar esti,
    (te-am vazut pe Vf-ul Costinesti)
    De-o fi si vreo Aleasa
    Nici gand sa stati pe-acasa
    Faceti pe placul „fratilor”, ce va ofera Creasta Carpatilor !

  4. Salutarile mele si tot respectul. In anii studentiei eram luna-de-luna pe munte, acum viata ma tine departe de a mai realiza drumetii la fel de des. Omul muntelui = om de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.