Ciucaş – Cu familia pe munte în plină toamnă

2
2083
Salutare Mecanilor!
Raportez ca weekendul trecut (3-4 Noiembrie-2012) am facut o tura de familie. Cum nici eu, nici Luminita si nici Ingrid nu mai fusesem in Ciucas am hotarat sa profitam de conditiile meteo.
Am plecat destul de tarziu din Galaţi si am facut multe opriri, astfel incat am ajuns la Cabana Silva pe la 12. Ne-am luat rucsacii si am pornit spre Cabana Ciucas.
Dupa o portiune frumoasa de Banda Galbena, am intrat pe Cruce Albastra, in Valea Berii. Ce dezamagire! O Skoda facea drumuri in sus si-n jos, ca o curcă fara busola lasand un miros placut de ferodouri si ulei, iar noi paream de pe alta planeta cu bocancii in picioare si imbracaminte sport…Si asta mi se confirma cu fiecare grup intalnit pana sus la cabana[de fapt nu stiu de ce Ciucas se numeste cabana].
Cu Ingrid putin racita, deci cu un ritm mai lent, am decis sa nu mergem spre Vârful Ciucas, ci sa o luam pe bandă roşie pana „La Rascruce” si de acolo sa coboram direct la cabana. Drum frumos, pe care am intalnit si 2 off-roaderi cu motocicletele, peisaj superb in asfintit. Si uite asa am facut si o coborare la frontala!
A doua zi, mai devreme de asta data, am urcat pe lumina pe acelasi drum pe care am coborat pe intuneric, continuand pe cruce roşie pana pe Vârful Gropsoare.
Am gustarit ceva, am pierdut busola 🙂 Am admirat peisajul atat spre Bucegi, Piatra Craiului cat si spre Penteleu si Bocarnea-Malaia(sper ca nu m-am inselat) dupa care am continuat spre Lanturi si Vf Zaganu.
Tot drumul ne-am uzat vertrebrele cervicale din cauza peisajului de toamna. Am coborat in continuare pe cruce rosie pana la o stana, de unde marcajul cruce roşie  mergea spre Cheia, iar noi am luat-o pe un drum prin padurea de foioase, spre cabana noastra.
Ajunsi in vale a trebuit sa cautam marcajul punct albastru. Ne-au ajutat niste drumeti, dar ne-au si speriat spunandu-ne ca mai facem 1:30 ore pana la Silva. Fiind ora 17 am zis sa „bagam”. Dar chiar si in ritmul lui Ingrid am facut doar 50 de minute. Ajunsi la cabana, domnul Bucurescu ne-a servit ciorbele de perisoare, respectiv de burta.
Contact! Motor!…si fuga la Galati!
Ce frumos a fost la munte!…ar incheia un scolar. De acord cu el.
Îi multumim muntelui ca ne-a primit si-l rugam sa o mai faca si in viitor pt ca avem cateva restante.
Numai bine! Ne vedem sus pe munte!
Robert

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos ,Ciucasul ascunde cele mai frumoase locuri din tara ,…traseele super incep de cabana CIUCAS spre varful Ciucas vezi aici.
    .REZERVATIA NATURALA TIGAILE MARI – VARFUL CIUCAS
    Aceasta zona protejata se afla in centrul masivului si inglobeaza doua varfuri inalte: Ciucas (1957 m) si Tigaile Mari (1862 m). Zona concentreaza grupuri de turnuri, ciuperci, abrupturi si formatiuni stancoase deosebit de spectaculoase, de dimensiuni uriase si forme complexe. Este un ansamblu de forme de relief cu caracter ruiniform, stancos, cu varfuri ascutite sau rotunjite, fie rasfirate, fie stranse in manunchiuri cu diferite inaltimi precum Tigaile Mari si Tigaile Mici, Turnul lui Goliat, Coltii Bratocei, Coltii Nitrii sau Mana Dracului (Mana cu Cinci Degete).

    De asemenea, deosebit de spectaculoasa este si multitudinea de chei care au fost modelate în calcar precum Cheile Paraului Alb, Cheile Vaii Stanei, Cheile Strambului, Cheile Babaruncai, Cheile Cheitei.
    Rezervatia botanica Tigaile Mari gazduieste si plante calcicole si termofile cum ar fi floarea de colt, garofita, clopotei sau stanjenelul de munte.
    Mare pacat ca s-a dat in folosinta cabana Ciucas caci o parte din rezervatia s-a distrus …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.