
La începutul fiecărui an întocmesc un plan de drumeție, în care îmi notez locurile și traseele montane unde vreau să merg. De cele mai multe ori nu reușesc să respect planul, dar ma consolez aducându-mi aminte de cuvintele unui bun prieten: „Dacă pleci de-acasă s-ar putea să ajungi unde ți-ai propus, dar dacă nu pleci de acasă, sigur nu vei ajunge!”.
Astfel, prin nenumăratele năzuințe montane am strecurat și participarea la maratoanele montane Ecomarathon, Marathon7500 si MPC. Și chiar am reușit să particip și să mă bucur de frumusețea și ineditul fiecărei alergări.
Motivul este cunoscut multor iubitori de munte: timpul liber este limitat, deci scump și prin urmare prefer o zi plină în care să-mi petrec orele cât mai intens pe munte. Nu vă imaginați că alerg cine știe ce, însă sunt și zile în care rup câțiva kilometri pe faleza Dunării gălățene.
Astfel pe 11 Mai am participat pentru prima dată la Ecomarathon-ul de la Moeciu de Sus, organizat impecabil de cele două surori deosebite, Cornelia si Silvia David, ce au reușit să pună această întrecere pe primul loc în România în privința organizării, al numărului de participanți și al spiritului maratonist. Trifoiul format din cele trei bucle crează un traseu atrăgător, numai bun pentru cei ce doresc să participe pentru prima dată la un maraton montan. Aici am cunoscut și alți gălățeni inimoși: Flori, Nicoleta, Viorel.
A urmat Marathonul7500 din Bucegi (categoria hobby) în data de 20 iulie, având următoarele caracteristici: 45 de km și 3200m diferență pozitivă de nivel. Inedit este faptul că se aleargă în echipă alături de un coechipier, iar distanța maximă dintre coechipieri trebuie să fie de 50 m pe toată durata întrecerii. Spiritul de echipă și prietenia sunt în pole-position. Am participat și în 2012 alături de Ștefan Bako, echipa purtând numele Asociației MECANTURIST. Acum am reușit să terminăm într-un timp mult mai bun decât în anul precedent: fix în 11 ore. Oare a contat faptul că am avut cu noi o galerie de peste 15 mecanturiști cam galăgioși?
Și a sosit ziua Maratonului Pietrei Craiului, inițial era pe 5 octombrie dar s-a amînat din cauza zăpezii pe 2 noiembrie. Fiind un munte deseori ocolit de mine, prin intermediul acestui maraton am descoperit locuri și peisajele splendide ale Pietrei Craiului. Alergând cu mare plăcere, timpul obținut a fost cu puțin peste 7 ore.
Participând la aceste compeții am regăsit noțiunea de competiție dusă chiar și cu propriul psihic, am conștientizat că este nevoie de multă muncă pentru a avea rezultate bune, am învățat cum să găsesc resurse și energie pentru a rămâne motivat, mi-am făcut prieteni noi și mi-am dat seama că întotdeauna este loc și de mai bine.
Deja mi-e dor de coborârea de pe valea Cerbului, de Bucșoiul ascuns, de urcarea până la refugiul Diana și de buclele pline de culoare ale Ecomarathonului.
Felicitari Catalin! La cat mai multe alergari si cat mai placute!
Merci beaucoup, Claudine! Iti urez multa sanatate si fericire alaturi de Andrei pe taramuri cu frunze de artar! 🙂
La cât mai multe maestre!
Ca să citez din clasici” Aleargă Padure, aleargă!” 🙂
Din câte îmi dau seama, tu vrei să recuperezi unele din turele mecanturiștilor la care nu ai reușit să ajungi (deh, așa e cu copil mic ) în varianta condensată :)!
Oricum felicitări, te așteptăm să ne alergi și pe noi!
De recuperat vreau, insa imi este greu la cate drumetii ati facut in ultimii doi ani. Imi trebuie Creasta Fagarasului in doua zile, Retezat, Parang…..
Felicitari!!! Ne-am bucurat sa va fim alaturi in Bucegi…cam galagiosi, ce-i drept :)) , dar speram la o mare galerie galagioasa, la anu’ in Moeciu pentru juniorii MecanTurist 🙂
Mergem la Moeciu in echipa mare mecanturista :).
Bravooooooooo,Cataline!
Scot palaria pentru ambitia ta, tenacitatea de care ai dat dovada si -ti doresc …cat mai multe participari la viitoarele maratoane . Multa sanatate!
Bravo!
Keep walking Cataline!
Fie ca esti profesionist si alergatul da sens vietii tale, fie ca participi in masura in care timpul iti permite la aceste maratoane, miscarea aceasta este absolut benefica si iata,iti ofera mari satisfactii si consideratia celor apropiati.
Din alta perspectiva, alergatul ca si alegere :
” In Africa, in fiecare dimineata se trezeste o gazela. Ea stie ca daca in acea zi nu va alerga mai repede decat cel mai rapid leu, va muri sfasiata.
In Africa, in fiecare dimineata se trezeste un leu. El stie ca daca in acea zi nu va alerga mai iute decat cea mai inceata gazela, va muri de foame.
Nu conteaza daca esti leu sau gazela. Important este sa te prinda dimineata alergand!”
Nascuti pentru a alerga- Christopher McDougall
Felicitari Cataline !!! Aproape ca-mi vine sa alerg si eu cu tine. 😉
felicitari!
Va multumesc pentru aprecieri, avand speranta ca ne vom vedea la alergare si in 2014 cu lei, gazele si antilope mecanturiste :)!
Felicitări!
Mulți ne facem planuri, dar puțini reușim să le și îndeplinim!
Felicitari pentru participari, si regret ca nu te-am putut imbratisa si pupa(!)(asa cum ne-am dorit!), la MPC, pe 2 noiembrie…27 de oameni te-au asteptat la Folea, pentru asta, dar din pacate a fost o modificare de traseu…nestiuta de nimeni…Forta sa fie cu tine, pe mai departe!:)