Prezent

Pagini de istorie, pagini din prezent…

 

În anul 2009 apar primele scântei ce vor încinge pe viitor focul din vatra MECANTURIST. O parte din gălăţenii din grupul actual s-au cunoscut pe lista virtuală de discuţii prietenii_cag iar alţii vor susţine în mod activ acum cât şi pe viitor comunitatea carpati.org prin expunerea spre citire a diverselor jurnale din călătorii.

În anul 2010 au loc primele întâlniri în Galaţi având drept scop socializarea şi punerea în discuţii a diverselor ture realizate dar şi propuneri de noi ture spre realizare. La început întâlnirile au fost rare şi cu puţini participanţi.

La începutul lunii martie din anul 2011 a fost creată o listă virtuală de discuţii. Benefiicile nu au întârziat să apară, la ea aderând un număr important de  persoane din Galaţi şi împrejurimi. De asemenea, prin această listă de  discuţii coroborată şi de constanţa întâlnirilor din acest an, în fiecare săptămână a determinat creşterea numărului de ture organizate; o parte din membrii grupului la sfârşit de an numărând mai uşor sfârşiturile de săptămână când au rămas acasă decât weekendurile petrecute în călătorii.

Un alt pas în dezvoltatea comunităţii şi a imaginii MECANTURIST  o reprezintă din octombrie 2011 şi website-ul dedicat activităţilor noastre în care sunt expuse jurnale de călătorie şi alte informaţii de interes montan.

Începând cu anul 2012 se preia iniţiativa ca grupului MECANTURIST să i se dea şi forme legale, fapt finalizat în luna mai prin sentință judecătorească irevocabilă.

În toată această perioadă, grupului i s-au alăturat constant noi iubitori de natură ajungând ca în luna ianurie 2013 să fie aproape 200 de membri în lista virtuală de discuţii.

Faptul că până la sfârșitul verii anului 2013 erau pe lista de discutii yahoo aproximativ 250 de persoane, a dus la facilitarea organizării mai multor ture montane și de asemenea găsirea de noi parteneri de drumeție.

De asemenea, numărul mare de  membri a dus implicit și la cresterea numărului mesaje care a circulat pe lista de discuții. Constant, exista un număr de peste 200 mesaje postate lunar. Pentru că exista un număr așa mare de informatie care circula pe listă, nu putea decât să ne bucure, asta însemnând că membrii comunică între ei.

Venind în sprijinul unei mai bune organizări a fost timpul de a face un  nou pas în dezvoltarea Comunității MECANTURIST și anume toate discuțiile între membri, începând cu 13 septembrie 2013 se poartă pe FORUMUL MECANTURIST.

Datorită bunei organizări a informațiilor postate pe forum de membrii comunității MECANTURIST fluxul de mesaje este acum de peste 600 mesaje lunar.

La data de 1 iulie 2014 în cadrul Asociației MECANTURIST fac parte 80 de persoane.

În momentul de faţă, după o perioadă de inactivitate MECANTURIST renaşte, ca pasărea Phoenix din propria sa cenuşă, adunând sub aripele sale generaţia tânără şi ambiţioasă ai acestor ani. Totodată, tânărului grup li s-au alăturat cu drag şi foşti membri activi din perioada precedentă de activitate a MecanTuristului.

Scopul grupului MECANTURIST este de a putea apropia oamenii de natură, indiferent de vârstă şi încurajarea lor de a-şi petrece timpul liber într-un mediu curat, liniştit şi relaxant, evadând dintre betoanele oraşului. Astfel ne putem bucura de tot ce ne poate oferi natura prin acest Eden pe pământ numit Carpaţi, indiferent de vreme, că este vară sau iarnă, primavară sau toamnă.

În timp, acestă rubrică va fi dezvoltată cu alte pagini de istorie de mult trecute dar nu uitate cât şi cu alte informaţii cotidiene ce vor forma noua istorie a grupului MECANTURIST.