Muntii Bretcu – din pasul Ojdula pana in pasul Oituz

7
2784

De ceva timp încoace, mi-a fost dat să-mi audă urechile o întrebare venită din mai multe direcţii:

–         Alex, cam de câte ori mergi tu la munte pe an?

Ca să nu las omul să aştepte un răspuns din partea mea îi replic precum că îmi vine mai uşor să îi spun câte weekenduri am stat acasă decât să le număr pe cele petrecute la munte.

Obişnuiesc ca la întoarcerea dintr-o excursie să pun pe ‘hârtie’ câteva cuvinte despre aventura recent trăită în ultima călătorie făcută, însă nu întotdeauna am timpul necesar să mă pot ‘desfăşura’ aşa cum îmi doresc.

Aşadar, măcar atât cât pot, cu ajutorul prietenilor, voi prezenta  în imagini călătoriile realizate.

 Anul 2011, ziua 23 din luna 10

Alături de o gaşcă numeroasă ne-am propus să abordăm munţii Breţcu. Aceşti munţi fac legătura între munţii Nemira şi munţii Vrancei, fiind încadraţi la nord de pasul Oituz iar la sud de pasul Muşat.

În cazul nostru, am intrat în traseu la 4-5 km mai jos de pasul Muşat spre Ojdula încercând pe cât posibil de la bun  început să avem vizibilitate peste tot în jur, mergând doar prin poieni.

Durata traseului a fost în jur de 6 ore, nu există marcaje. Pe vreme nefavorabilă se poate pierde uşor poteca aşa cum s-a întâmplat cu noi; în mod normal nu cred că ar fi durat mai mult de 4 ore.

Harta munţilor Breţcu poate fi găsită accesând acest link:

http://www.carpati.org/harti_harta/harta_harti/muntii/bretcu_oituz-63/

Trackul GPS al traseului poate fi descărcat  accesând acest link:

http://www.wandermap.net/route/1311790

Participanţii la tură  în număr de 17, au fost următorii:

Kya, Alois, Costel Ceapchi, Marin Baltă, Ionuţ Sava, Ramona, Bogdan Balaban, Costi, Doina, Dan Popa, Adi Petroiu, Stefan Bako, Lucian Bălănică, Emilia, Nelson, Edi Munteanu, Alex Grigoraş.

Mai jos este prezentată o scurtă galerie foto cu imagini deosebite având parte de un recital, susţinut de pastelurile toamnei.

[nggallery id=5]

Articolul precedentOameni de langa noi: rusii lipoveni
Articolul următorBălăureală prin Soveja
Sunt născut în toamna anului 1982 a zilei de 19 din luna septembrie. Am un suflet de copil ce refuză să crească. Agreez drumeţiile pe munte cât şi ieşirile de la malul bălţii. În rest pe lângă ceva psihologie socială şi mai multă inginerie profesională mă conduc după conceptul că totul este relativ în viaţă. Astfel, fiecare zi din viaţă reprezintă o altă viaţă căutând să trăiesc azi cât şi pentru mâine. Sunt liber ca un vânător de peisaje din întreaga lume. Şi eu am vise cum au toţi, sunt diferit pentru că lupt să mi le confirm prin ceea ce fac. Îmi clădesc amintirile azi nu mâine, că mâine poate e prea târziu. Sunt altfel...

7 COMENTARII

  1. Frumoase imagini, frumosi oameni. Ante penultima fotografie prezentata, pe care am intitulat-o eu „pasi spre dicolo de lume”, mi s-a parut ca merita primul loc in top! Drumuri bune in continuare!

  2. Vacantele le petrec la Bretcu la bunici.Superba zona.
    Un fost profesor de al meu Constantin Popa , stiu ca este inscris la dvs la club , si merge miercurea la reunire.
    Numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.