Munţii Ceahlău – Să ne bucurăm de oameni şi de vreme bună

6
2730

Anul 2012, ziua 9-10-11 din luna a 3-a

Participanţi: Alex Grigoraş, Edi Munteanu, Isac Gheorghe, Daniel Vasilciu, Ştefan Bako, Costel Ceapchi, Ingrid Schornig, Andrei Banu, Nelson, Ana Maria Moise, Lucian Bălănică, Valerică Rîmbu, Dumitru Stoica, Cristi Vidraşcu, Marius Ciobanu, Ioana Firăstrău, Bogdan Balaban, Sorin Adam şi Costi Csaba

La sfârşitul acestei săptămâni am făcut o călătorie foarte frumoasă în munţii Ceahlău. Am fost 19 persoane, adunaţi din Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Tulcea şi Braşov. Din cei anuntaţi ca participanţi pe lista de discuţii MecanTurist doar Mihaela urmează să se revanşeze pentru neparticipare intr-o alta tură.

Ne-am cazat de vineri seara la pensiunea Cruşitu din Izvorul Muntelui. Condiţiile de cazare sunt bune iar primirea se face cu servirea unui Schinduc. Daca nu ştiţi ce este Schinducul, vă spun sigur că nu regretaţi daca îl incercaţi.

A doua zi, dupa venirea lui Marius şi Cristi din Iaşi am urcat pe Jgheabul cu Hotar. De-alungul traseului ne-am împărţit pe mai multe grupuri având grijă ca din când în când să ne regrupăm.

Pe platou am ieşit în dreptul staţiei meteo parcurgând în partea finală jgheabul lui Stelea. Pe aici am făcut primele urme, intrându-se în zăpada pe anumite porţiuni până la brâu, în funcţie de greutatea fiecăruia.

S-a urcat pe  vârful Toaca având o perspectivă deosebită în jur după care am coborât spre cabana Fântânele unde aveam să dormim  peste noapte. Atmosfera a fost placută, grupului nostru alăturându-se şi alţi ieşeni printre care şi Octavian Stoica ce se număra deja printre cei din lista MecanTurist.

A doua zi la întoarcere am parcurs acelaşi drum până la staţia meteo iar de aici am continuat pe platou până la cabana Dochia unde ne-am regrupat cu toţii la un ceai şi o ciorbă caldă. Există o senzaţie foarte placută când reuseşti să ajungi a te întâlni cu oameni ce  îi cunoşti deseori doar virtual. Aici ne-am întâlnit cu Vasile Cristescu şi „albinutzathc” de pe carpati.org.

Coborârea spre Izvorul Muntelui s-a făcut prin Luţu Roşu, când în picioare când în fund, de la derdeluşul creat. La întoarcere în Izvorul Muntelui, odată ajunşi la maşină, vremea a  început să se strice dar pentru noi nu a mai contat.

Ne-am luat rămas bun de la prieteni pentru două zile frumoase, senine şi pline de viaţă confirmând un sfârşit de săptămână încântător.

Şi la mai multe astfel de ture frumoase.

Să fim cu toţii sănătoşi, să ne putem bucura de oameni şi de vreme bună în natură!

6 COMENTARII

 1. Uimtor ca de fiecare data…surprinzi asa placut cu aceste jurnaluri ca unii raman gura casca(cazul meu):)):p de frumusestea acestor panorame si bineinteles de grupul mecan turist

 2. O tura superba! Zile insorite, zapada neatinsa, buna dispozitie, oameni faini, cum se spune la Brasov …. ce ne-am putea dori mai mult?!

 3. Ati avut parte, ca de obicei, de doua zile superbe in compania unor oameni minunati! La mai multe si, Doamne ajuta, poate mai ajungem si noi prin Ceahlau, ca tare dor mi s-a facut vizionand pozele voastre! Felicitari!

 4. Ma bucur ca ati avut parte de vreme buna! Pentru participanti sunt convins ca nu sunt numai laude. Cu gandul am fost si eu prin Ceahlau alaturi de voi in aceste doua zile.

 5. dea dreptu fantastic !
  vazand pozele am incercat sa ma consider un virtual participant alaturi de voi , da dupa unele lamurii am constatat ca „timpul trece ” si noi oamenii avem o calitate ( si buna , si rea ) uitam
  daca nu cat mai e iarna , cel putin la vara trebuie sa revad acele tinuturi fantastice ( + altele care sunt la fel de frumoase si pentru care nu ajunge o viata sa le vezi )
  la cat mai multe si placute ture ………

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.