MECANTURIST – 40 de ani de exprimare prin miscare

1
2477

În perioada 12 – 14 mai 2017, ASOCIAŢIA MECANTURIST Galaţi vă invită în Parcul Naţional Munţii Măcinului să îi fiţi alături la aniversarea a 40 de ani de activitate sub egida MECANTURIST şi 5 ani ca  entitate juridică.

Membrii din toate generaţiile trecute prin Mecanturist, se vor întâlni şi va vor îndruma paşii pe poteci, pe traseele marcate ale bătrânului munte Măcin. Vor fi trasee pe alese, mai uşoare pentru cei mici dar şi ceva mai lungi pentru cei buni la pas. Cu echipamentul adecvat, pus la dispoziţie de noi, vom escalada pereţii de granit iar cine mai poate, va face kilometri mulţi cu bicicleta la vale şi la deal, când pe lângă când pe şa.

Vom povesti şi vom zâmbi despre anii ce-au trecut cât îi ziua de lungă până când vor cădea stelele peste noi, iar cine va mai rezista, a doua zi o vom lua de la capăt. Pentru că avem destule ce povesti din cei 40 de ani trecuţi !

N-avem limită de vârstă pentru a vă alătură nouă. Nici experienţă nu cerem, ci doar voie bună cât cuprinde ! De restul, ne ocupăm noi !

Nu uitaţi !

Masa la ceaun, de sâmbătă seară, e din partea noastră cu sprijinul prietenilor de la Rotary Club Donaris Galaţi. Cine se încumetă a veni, îi rugăm să aducă castroane mici şi linguriţe în loc de linguri. Nu de alta, dar poate mai rămâne ceva şi pentru la anul prin ceaune.

Data evenimentului:

12 mai 2017 orele 18:00 – 14 mai 2017 orele 14:00

Loc de desfăşurare:

Parcul Naţional Munţii Măcinului, http://www.parcmacin.ro/acasa, cu tabăra în zona de început a traseului Dealul cu Drum;

 Căi de acces:

Din Galaţi se trece cu bacul (ultima trecere la orele 22:00) în localitatea I.C. Brătianu, se continuă drumul până în localitatea Garvăn unde se face dreapta pe DN 22 D, se trece prin Jijila, iar din oraşul Măcin spre Constanţa până la Popasul Angelo, unde facem stânga până în localitatea Greci. La sensul giratoriu se merge înainte, se trece podul şi se face dreapta pe strada Carabalu, pe lângă Centrul de Vizitare Munţii Măcin de la ieşirea din comună şi se continuă încă 1 km pe drum de ţară până la tabăra de bază. Distantă totală 43 km.

Din Brăila se trece cu bacul (ultima trecere orele 22.00) în localitatea Smârdan, se continuă drumul până în oraşul Măcin, se merge înainte spre Constanţa – vezi mai sus. Distanţă totală 29 km.

Bucureşti – Slobozia – Ţăndărei – Hârşova – Cerna – Greci – 270 km

Constanţa – Horia – Cerna –  Greci – 163 km

 Programul evenimentului la liberă alegere:

 •     Drumeţie – Creasta Pricopanului;
 •     Drumeţie – Valea Morsu – Ţuţuiatu – Sub Moroieni – Valea Cozluk;
 •     Drumeţie – Valea Morsu – Ţuţuiatu – Dealul cu Drum;
 •     Drumeţie – Potcoava Priopcei;
 •     Concurs de orientare pentru juniori;
 •     Atelier de prim ajutor şi iniţiere în tehnici de supravieţuire;
 •     Ture de MTB;
 •     Escaladă: Vom echipa 2-3 trasee pentru cei ce îşi doresc a încerca această disciplină;
 •     Vizită la Sediul Parcului Măcin;
 •     Vizită lacul Iacobdeal, cetăţile Troesmis, Arrubium şi Dinogetia;

De reţinut:

Va rugăm să va anunţaţi participarea pentru a ne putea organiza cât mai bine.
Fiecare grup va primi la sosirea în tabără saci menajeri, aceştia având obligaţia de a transporta gunoiul până la cea mai apropiată ghenă.
Taxa de intrare în Parcul Naţional Munţii Măcinului în valoare de 6 lei este obligatorie.
Participarea se face pe proprie răspundere !

Parteneri:

Primăria comunei Greci
Parcul Naţional Munţii Măcinului
Rotary Club Donaris Galaţi
Bike Works Galaţi

Contact:

Asociaţia Mecanturist: www.mecanturist.ro, e-mail: office@mecanturist.ro
Preşedinte – Grigoraş Alexandru – 0721372865, e-mail: alexandru.grigoras@yahoo.com

Articolul precedentStepa dobrogeană
Articolul următorMuntii Berzunti – Canionul de la Pagubeni
Sunt născut în toamna anului 1982 a zilei de 19 din luna septembrie. Am un suflet de copil ce refuză să crească. Agreez drumeţiile pe munte cât şi ieşirile de la malul bălţii. În rest pe lângă ceva psihologie socială şi mai multă inginerie profesională mă conduc după conceptul că totul este relativ în viaţă. Astfel, fiecare zi din viaţă reprezintă o altă viaţă căutând să trăiesc azi cât şi pentru mâine. Sunt liber ca un vânător de peisaje din întreaga lume. Şi eu am vise cum au toţi, sunt diferit pentru că lupt să mi le confirm prin ceea ce fac. Îmi clădesc amintirile azi nu mâine, că mâine poate e prea târziu. Sunt altfel...

1 COMENTARIU

 1. Buna seara,

  Numele meu este Eugen Popovici. Am incercat sa ma inscriu in tura postata pe http://www.carpati.org, mi-am facut si cont special pentru a ma inscrie, insa din pacate nu pot posta acolo pana nu este validat contul de catre un administrator. Nu stiu cat dureaza aceasta formalitate asa ca profit si de posibilitatea de a-mi manifesta intentia de a partipipa in aceasta drumetie pe aceasta pagina.

  Daca este posibil doresc sa fiu unul dintre participanti la turele organizate de Dl. Gigi Cepoiu (o sa ma inscriu si pe tura postata imediat ce o sa am aceatsta facilitate activata).

  Va multumesc,
  Eugen Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.