Cascada din Horn

1
3166

Cea mai frumoasă cădere de apă din munţii Vrancei şi mai puţin cunoscută în rândul turiştilor este „Cascada din Horn”.

Ascunsă în cotloanele munţilor şi cu o înălţime de aproape 25 de m, cascada este aşezată într-un decor pitoresc, apa pravalindu-se în gol fără să atingă peretele stâncos ceea ce îi conferă o frumuseţe aparte.

La cascadă se ajunge pornind din satul vrâncean Tulnici, urmând drumul local ce trece prin cătunul Fundătura şi de aici pe drumul forestier ce însoţeşte paralel valea pârâului Coza pe o lungime de 16 km, dintre care 11 km sunt practicabili cu o mşină cu garda la sol mai înaltă până aproape de cantonul forestier Alunu.

/cascada/harta_cascada.jpg

De la Alunu continuăm pe acelaşi drum forestier alţi 5 km până la intersecţia cu poteca recent marcată cu punct galben ce urcă în traseul de creastă (marcaj: bandă roşie) a munţilor Vrancei în Şaua Golici.

/cascada/indicator.jpg

Dar de la intersecţie, urcăm încă jumătate de km pe acelaşi drum forestier şi la primul afluent pe dreapta al Cozei ne afundăm 100 m în pădure pe o vale îngustă şi descoperim Cascada din Horn.

/cascada/1.jpg

/cascada/2.jpg

/cascada/3.jpg

Fiind un loc retras şi spectaculos vă recomand să nu lăsaţi gunoaie. Dacă v-aţi chinuit să duceţ pet-uri pline până acolo, este mult mai uşor să le duceţi şi înapoi goale!

Vă doresc călătorii inedite în această vară!

1 COMENTARIU

  1. Pare un traseu foarte frumos si care poate fi parcurs cu bicicleta. Cred ca o sa-l incercam la primavara sa prindem cascada cu un debit frumos, probabil dupa seceta asta nu e asa de frumoasa. Multumim de informatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.