Inițiere în itinerarii cu caiacul

1
2193

Vinerea trecută 09.05.2014, la inițiativa lui Valerică Râmbu, am luat parte la prima mea experiență de mers cu caiacul. Am plecat din Galați cu prima mașină, puțin după ora 16:30. Valerica ne aștepta, avea caiacele pregătite, dar mai întâi ne-am dus sa vedem mascota bazei de caiac Imbold, căluțul Pony:

 Pony

După o scurta prezentare a părții teoretice:

Lectia teoretica

am lansat caiacele la apă, pentru proba practică:

Proba practica1

George și Alex

Au urmat două ore frumoase de dat la padelă, cu toate că a mai picurat. Am fost neinspirat că am lăsat ceasul la mână – n-a rezistat umezelii. Chiar dacă n-ar fi plouat, mai trebuie sa exersez cu vâslitul, sa nu mai bag stropi în caiac.
In acest timp au ajuns și ceilalți, mai întâi bicicliștii: Edi, Lucian și Florin, urmați de celelalte mașini. Mai toți au urcat în caiace, pentru o ședință mai lungă sau mai scurtă:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alex

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Edi

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lucian și Valerică

viorel

Viorel și Ștefan

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sorin

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Doru Stoica

George a prins câțiva pești la lansetă, Florin ne-a arătat cum se întoarce caiacul iar sub umbrar gazda noastră primitoare ne-a servit cu nuci și vin, atât pe cei ce au dat la padelă, în pauzele de vâslit, cât și pe cei ce au venit doar să ne susțină moral:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Copiii familiei Stoica au experimentat și ei navigația atât  cu caiacul, sub atenta îndrumare a ”căpitanului” Valerică,  și cu cele două hidrobiciclete din dotarea bazei Imbold:

Prima lectie de caiac

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A fost o experiență pe cinste. Nu cred ca aș face față la o tură de o zi pe apă, dar câteva ore pe Siret sau Dunăre după această experiență sună deja tentant. Baza Imbold ( Imbold pe Facebook) reprezintă un loc excelent de inițiere în caiac dar și de petrecere a unei după-amieze de week-end împreună cu familia. Îi mulțumesc lui Valerică pentru organizarea sesiunii de inițiere în canotaj dar și pentru asigurarea ingredientelor necesare unui „program cultural” creator de bună dispoziție.

Ștefan Bako

 

1 COMENTARIU

  1. Pare o activitate plăcută (în ape liniştite). Bine că au şi caiace pentru doi oameni cu braţe puternice (sau măcar unu din doi). Şi ce frumoase sunt caiacele! Probabil ar trebui încercat, măcar o dată în viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugăm introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.